01 6545 777

VITREX MOZAICI

Povezivanje inovativnosti i modernog s jednom od najstarijih tehnika slikarske kompozicije u povijesti. To je misija Vitrex Mosaici te je već prepoznata kao jedna od prestižnijih na tržištu. Mozaici već odavno nisu rezervirani samo na bazene i kupelji.

I danas, kao i stoljećima, dizajne koje predlažemo i zahtjeve kupaca ručno izrađuju vrsni majstori umjetnosti, koristeći najrazličitije boje (čak i one koje nisu u asortimanu), s ciljem postizanja najveće moguće vjernosti između izvorne reference i umjetničkog mozaika.

Kako bi se tema što više detaljizirala, pločice se oblikuju lomljenjem jedne po jedne. Prisutnost različitih boja i površinskih obrada, odabranih prema ukusu i iskustvu majstora, treba se smatrati karakterističnim aspektom ove vrste mozaika jer povećava njegovu ukupnu vrijednost.

Kako bi se olakšala montaža, umjetnički mozaici montirani su na mrežicu od stakloplastike i razbijeni na što je moguće manje dijelova, prema oblicima (isporučeni numeriranim) koji su kompatibilni s linijama dizajna. Uz mozaik se isporučuje minimalna količina svake od upotrijebljenih boja, tako da se sve razbacane pločice uvijek mogu zamijeniti tijekom postavljanja.

Velika snaga umjetničke tehnike leži u mogućnosti zadovoljenja zahtjeva kupaca s estetskim rezultatom velike kvalitete, koji omogućuje raspon od najsuvremenijih dizajna do sakralne umjetnosti i koji, kao i svaki likovni artefakt, nije pod utjecajem protok vremena.

Mozaik u svojoj istinskoj biti, kada se vraća, postaje dragocjena i evokativna dekorativna umjetnost, s tisućljetnom umjetničkom i arhitektonskom poviješću. Vitrex kolekcija umjetničkih mozaika nudi, čisto kao primjer, neke cvjetne motive u formatu 100×200 cm. Dalije, ljiljani, kamelije ili makovi živih boja i profinjenih detalja izranjaju iz monokromatske ili blago zasjenjene pozadine, neprikosnoveni protagonisti životnog prostora. Ali zahvaljujući tehnici umjetničkog mozaika moguće je reproducirati, prema dogovorenim omjerima, crteže, slike ili logotipe koje dostavlja kupac.

Cijena:

Pošaljite upit za ovim proizvodom

Na upit odgovaramo u najbržem mogućem roku. 

× Kako Vam možemo pomoći?